WCM konferenca 2017

SMART proizvodnja in oskrbovalna veriga – strategije, tehnologije in rešitve za proizvodnjo svetovnega razreda

je bila rdeča nit predstavitev na WCM konferenci 2017, ki je potekala 16. in 17. marca 2017 v Hotelu Mons v Ljubljani in na lokaciji proizvodnega podjetja Bosch Rexroth v Škofji Loki.

Z nami so bili mednarodno priznani predavatelji iz podjetij Bosch Rexroth, DHL Nemčija, SMR Automotive, International TPM Institute, Telefonica in odelo.
Dobrodošla in dobro sprejeta novost na WCM konferenci 2017 je bila izvedba delavnic, ki so udeležencem postregle s konkretnimi primeri in možnostjo neposrednega dialoga s strokovnjaki in ostalimi udeleženci.

Kot primer dobre proizvodne prakse pa smo si letos ogledali podjetje Bosch Rexroth v Škofji Loki, kar je bila zelo dobra dopolnitev predstavljenih primerov iz teoretičnega dela konference.

Industrija 4.0 in digitalizacija gospodarstva sta odraz temeljnih sprememb v proizvodnih procesih v celotni vrednostni verigi, kar je bilo razvidno tudi iz primerov, ki so jih prikazali predavatelji v svojih predstavitvah. Prikazane so bile nove proizvodne tehnologije, ki bodo kot kaže v prihodnje del proizvodnega vsakdana, poudarjen pa je bil pomen urejenosti in preprostosti procesov ob uvajanju novih tehnologij. Na področju logistike je bila osrednja tema orodje, ki omogoča optimiranje oskrbovalne verige na podlagi platforme za upravljanje s tveganji. Na proizvodno-logističnem področju pa so bili zelo zanimivi primeri uvajanja digitalizacije s prednostmi in hkrati tudi slabostmi njihove uvedbe. Mnogo koristnih informacij je ponudila tudi predstavitev proizvodnega vzdrževanja.

PREDAVATELJI:

  • Daniel Prekel, Head of engineering, project management and I4.0, Bosch Rexroth (Hungary)
  • Kalmár Balázs, Logistics Director, SMR Automotive, Mosonszolnok (Hungary)
  • Shehrina Kamal, Senior Manager, DHL,Troisdorf (Germany)
  • Eric Hoffmann, Vice President Europe, Senior Consultant, International TPM Institute (USA)
  • Ulrich Irnich, Director Simplification & Transformation, Telefonica, München (Germany)
  • Prof. Dr. Klaus-Jürgen Schmidt, CSO Institut für Produktions- und Logistiksysteme, Board Member of AKJ Automotive and GfPM e.V. (Germany)

Galerija

2019-02-04T08:25:21+00:00